Дані про відрахованих студентів одразу передаватимуть у ТЦК. Одна з областей заявила про це офіційно 

Українські виші як ніколи раніше, не мають проблем з кількістю охочих вчитися 

ФОТО Голос Карпат

Після посилення закону про мобілізацію тисячі чоловіків вирішили здобувати вищу освіту. Хтось наважився на це вперше, хтось продовжує навчання у магістратурі чи аспірантурі. Важливо, що навчання на денній формі навчання дає право на відтермінування від мобілізації. 

Тим часом на Волині уже офіційно заявили, що списки відрахованих студентів одразу передаватимуть до ТЦК. Адже вважають, що жага до знань має показувати й результат. 

Про це заявили ректори вищих навчальних закладів Волині, і вони мають домовленість про це з ТЦК. 

На Раді оборони Волинської області обговорювали питання вступу військовозобов’язаних чоловіків у вищі навчальні заклади для отримання відстрочки від мобілізації. Ця ситуація викликала резонанс. Тож на Волині уже проаналізували ситуацію щодо тих, хто здобуває вищу освіту.  

Запевнили, що є чітка домовленість з обласним ТЦК та СП, що надаватимуть списки відрахованих осіб, які не виконали умови для зарахування", вказав очільник ОВА.

 

Тож у цьому регіоні працюють над унеможливленням ухилення від мобілізації через навчання у вишах.

За результатами аналізу виявилося, що 67% вступників до аспірантури та магістратури - це чоловіки старші за 30 років. Про різке зростання кількості чоловіків призовного віку, які планують навчатися, повідомили у Міністерстві освіти та науки України. Бажання складати єдиний вступний іспит у 2024 році з'явилося у майже 246 тисяч осіб.

Цікаво, що у період з 2019 до 2021 року щорічна кількість вступників до аспірантури ледь перевищувала 7 тисяч. З них чоловіків старше 25 років було не більше 33%. З 2022 року цей показник підвищився у 6,5 рази. За останні два роки ці особи найчастіше вступали на денну та контрактну форму навчання.

 За словами заступника міністра МОН Михайла Винницького, Кабмін працює над механізмом, який дозволить «відфільтрувати реальних науковців» від тих, хто вирішив гризти граніт науки з інших мотивів.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень