Мобілізація по-новому: назвали єдину умову, коли чоловіки можуть не брати повістку від ТЦК

І не мати потім проблем

Назвали єдину умову, за якої в будь-якому громадському місці, крім укриття, громадяни можуть відмовитися від перевірки документів з боку працівників ТЦК або правоохоронних органів, зокрема військово-облікових.

За словами адвокатів, під час повітряної тривоги ніхто не може обмежити право людини прямувати до укриття.

Адже у таких випадках є реальна загроза життю та вимога з боку влади прослідувати до укриття.

- Ніхто не може ставити під загрозу життя та здоров’я людини. Над тим місцем, де людині вручають повістку, можуть збивати ракету.

 

Якщо така вірогідність існує, то її відповідно не можна виключати. В такому разі дії громадянина (який повідомив, що прямує до укриття – Ред.) будуть виправдані.

 

Ставити під загрозу життя — це не може бути виправдане врученням повістки. Це право людини, яке не обговорюється, — каже адвокат Роман Сімутін.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень