Українських ухилянтів може відправити додому одна з країн Європи: з’явилася заява про намір

Кому варто приготуватися їхати додому

Швейцарія припустила можливість відправки українських чоловіків додому. Їх можуть позбавити особливого міграційного статусу, що дає їм право на легальне перебування у цій країні. Щоправда, остаточно з цим питанням у цій країні ще не визначилися, пише top.today.

Зараз у Швейцарії є близько 65 тисяч українців. Усі вони мають так званий статус S – особливий міграційний статус, який їм було надано цією країною. Однак серед цих 65 тисяч налічується майже 12 тисяч чоловіків, чий вік становить від 18 до 60 років.

Тобто, потенційно, це той мобілізаційний ресурс, який Швейцарія може дати Україні.

Серед активних прибічників такої ідеї – партії правого спрямування. Вони кажуть, що Швейцарія дала притулок дезертирам і це негайно слід виправити, відправивши їх додому воювати.

- Хтось має керувати танками!

 

Хто потребує захисту насправді?

 

Жінки, діти та люди похилого віку. Але потенційні призовники – це не біженці, – висловився представник правої Швейцарської народної партії Паскаль Шмід.

Він каже, що його однопартійці поділяють позицію Польщі і Литви, які вважають, що усі військовозобов'язані українці мають повернутись додому, щоб воювати.

Отже, можливе видворення українських чоловіків зі Швейцарії поки що не вийшло за рамки дискусії між різними політичними силами.

Але загалом такі сигнали вельми тривожні для ухилянтів. Тим більше, що вони надходять із різних куточків Європи.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень