Суттєве зростання зарплат медиків анонсував президент

Уже з вересня

Президент дав завдання підвищити зарплати лікарям другої ланки до 70%  – з 1 вересня.

Адже зарплата лікарів другої ланки в Україні нині одна з найнижчих, що неприпустимо для цивілізованої країни, а тим більше – в умовах ускладненої епідемічної ситуації, йдеться на сайті президента.

Голова держави обговорив можливості підвищення заробітних плат лікарям, медсестрам і санітарам, які працюють у закладах вторинної ланки (надають спеціалізовану медичну допомогу), з 1 вересня цього року, допоки не буде відпрацьована нова система нарахування зарплат у межах медичної реформи з 2021 року.

- Медична реформа не спрацювала для лікарів другої ланки. Їхні зарплати мізерні. Допоки не запрацює нова система нарахування зарплат у 2021 році, ми впровадимо проміжне рішення, і зарплати наших медиків, не побоюся сказати – наших героїв сьогодні, – зростуть уже з вересня.

 

З цифр, наданих урядом, я бачу, що ми можемо суттєво підвищити зарплати», – наголосив Володимир Зеленський.

На підвищення зарплат готові передбачити понад 2 млрд грн щомісяця.

Це дасть змогу забезпечити підняття виплат лікарям другої ланки до 70% від їхньої тарифної ставки, медсестрам і санітарам – на 50% і 25% відповідно від мінімальної заробітної плати.

- Тарифна ставка лікаря-хірурга сьогодні – 5 тисяч 87 гривень.

 

З надбавками середня зарплата становить близько семи тисяч гривень.

 

Після підняття з вересня вона буде приблизно 10 тисяч 500 гривень.

 

Це хоч якось наблизить зарплати лікарів другої ланки до зарплат сімейних лікарів. Сподіваюсь, з наступного року рішення буде ще ефективнішим», – зазначив президент.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міністр фінансів Сергій Марченко та міністр охорони здоров’я Максим Степанов додали, що в разі узгодженої формули підвищення середня зарплата середнього медперсоналу підніметься до понад 7 тис. грн, а молодшого – наближатиметься до 6 тис. грн.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень