Нардепи пропонують підняти «мінімалку». Якомога швидше

Через порушення Конституції

В Україні можуть суттєво підвищити рівень мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму.

Відповідний законопроєкт група нардепів уже зареєстрували у Верховній Раді. Якщо парламент проголосує за цей документ, зміни наберуть чинності вже з 1 липня.

Законопроєктом №3482 народні обранці пропонують підвищити розмір мінімальної зарплати до рівня фактичного прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У такому разі вже у липні розмір мінімальної зарплати становитиме 5238 грн, а з жовтня - 5359 грн. Нагадаємо, що нині (з 1 січня 2020 року) «мінімалка» складає 4723 грн.

За словами ініціаторів законопроєкту, в порушення ст. 22 Конституції Законом «Про Державний бюджет України на 2020 рік» розмір мінімальної заробітної плати в Україні зробили нижчим за розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У березні фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб склав 4884 грн, що на 161 грн або 3,4% більше затвердженого розміру зарплати-«мінімалки».

Також цей проєкт закону передбачає збільшення рівня погодинної зарплати:  до 31,39 грн/год - із 1 липня, та 32,11 грн/год - із 1 жовтня 2020 року.

За матеріалами «ligazakon.net» і «Today.ua»

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень