Субсидії стали готівкою: як це відбувається на практиці

З 4 березня українці вперше почали отримувати субсидію на оплату житлово-комунальних послуг живими грошима

Кому видадуть готівку на руки?

 

Як повідомляє прес-служба Мінсоцполітики, субсидії готівкою у березні отримають ті, кому вони призначені в жовтні - грудні 2018 року.

Таких людей в Україні близько 4 мільйонів.

Субсидіанти 2019 року (приблизно 100 тис. осіб) отримають держдопомогу за старою схемою - у вигляді взаємозаліку, у них буде обов'язковий платіж і безготівкова субсидія.

Такий порядок виплат збережеться до 1 травня, потім всім одержувачам треба буде подавати нові заяви на держдопомогу.

А ось для субсидіантів 2018 року в рахунках за компослуги буде вказана вся сума до оплати. При цьому передбачається, що субсидія плюс обов'язковий платіж (не більше 15% доходів домогосподарства) її покриють.

Якщо субсидіанту вдасться щось заощадити, витративши, для прикладу, менше газу на обігрів, ніж належить за нормами, то залишок грошей можна витрачати як завгодно.

А в разі, якщо держдопомоги виявиться недостатньо, то доведеться, як і раніше, доплатити з власної кишені.

Де і коли отримати кошти?

 

Пенсіонери почали отримувати монетизовані субсидії з 4 березня. Триватиме цей процес до 25 березня. Тим, кому пенсії приходять на картку, туди ж прийде і держдопомога. Тим, хто отримує пенсії на пошті або у листоноші, монетизовані субсидії видадуть разом з пенсією.

Непенсіонерам потрібно із 12 березня підійти в будь-яке відділення "Ощадбанку", незалежно від місця проживання субсидіанта, маючи при собі паспорт та оригінал ідентифікаційного коду.

Там їм видадуть гроші на оплату компослуг і оформлять картку банку, на яку прийде субсидія в квітні за березень і в травні за квітень.

У Мінсоцполітики також уточнили, що оплатити рахунки можна і після 25 березня, за це субсидії не позбавлять. Головне, щоб не було боргів на 1 травня, коли почнеться перепризначення держдопомоги.

За матеріалами segodnya.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень