Скільком рівнянам повернуть гроші за комуналку в березні

Субсидіантів, як відомо, розділи на три «хвилі»

Рівняни, які вперше у 2019-му році звернулись за допомогою в управління соцзахисту, першими візьмуть участь у пілотному проекті монетизації субсидій.

Зауважимо, йдеться про 182 домогосподарства. З них 138 - точно отримають субсидію, ще 44 справи нині опрацьовують фахівці профільного управління.

Вже на початку березня гроші цим субсидіантам надходитимуть на їхні персональні облікові записи в Ощадбанку, які автоматично створюватимуться за поданням списків з профільного міністерства. Банк розраховуватиметься з надавачами комунальних послуг та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комуналку. Про алгоритм виплати субсидій розповіла начальниця міського управління соцзахисту населення Віра Мельник:

- Цим людям, які звернулися за субсидіями у січні, і відповідно у лютому, кошти будуть зараховуватися на рахунки в Ощадбанку. Ці гроші громадянин не зможе зняти. Ощадбанк за поданням організацій надавачів послуг буде розраховуватися по субсидії. В кінці сезону, коли буде видно, що людина зекономила, прийде повідомлення на мобільний з інформацією про те, скільки у неї залишилось «живих» грошей. І лише тоді вона зможе їх зняти.

Вже з травня монетизація «торкнеться» тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років, в тому числі й в літній період.

А з жовтня цього року кожен субсидіант отримуватиме грошима все, що заощадив.

Зауважимо, що розмір субсидії, як і раніше, залежить від витрат на комуналку та доходів громадян.

Нині, за даними Віри Мельник, в Рівному субсидії одержують 24 717 домогосподарств.

Серед них 15 407 домогосподарств субсидію нарахували ще у жовтні торік, автоматично.

Суми призначених субсидій по грудень 2018-го року повністю перераховано організаціям надавачам послуг. Протягом лютого в управлінні соціального захисту Рівного пообіцяли суми призначених у січні цього року субсидій перерахувати у повному обсязі.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень