Нова мінімалка не вплине на субсидії рівнян. Поки що

Варто дочекатися осені

Зростання мінімальної зарплати не впливатиме на призначені у цьому опалювальному сезоні субсидії. Збільшення зарплати, відповідно до постанови Кабміну, на 450 гривень у січні буде враховане при призначені субсидій у жовтні 2019 року, пояснює начальник міського  управління соцзахисту Рівного Віра Мельник:

Ми нинішню мінімальну зарплату будемо брати в підрахунок аж у жовтні 2019 року. Ми доходи беремо за попередні два квартали. От зараз ми доходи беремо за 3-4 квартали 2018 року. Мінімалка зараз, якщо змінилася, буде братися при призначенні субсидії на опалювальний сезон у жовтні.

Ми також цікавилися, чи впливає на призначення субсидії наявність невиплаченого кредиту. Віра Мельник відповіла, що ні. Хіба що, якщо кредит якимось чином впливає на доходи, які відображено у декларації.

Водночас найчастіше в отриманні субсидії у Рівному відмовляють через перевищення доходів, безробітних, але працездатних осіб в сім’ї, або ж тих, хто офіційно не працює. Додамо, що в травні очікують на впровадження двох пілотних моделей монетизації субсидій. Докладніше про це читайте на нашому сайті.

За першою моделлю, субсидію виплачуватимуть тим, хто звернувся за її призначенням у 2019 році. Такі громадяни матимуть рахунок, на який приходитимуть зекономлені кошти. А тим, хто звернувся у 2018 році, субсидію видаватимуть одразу на руки, аби людина могла сама заплатити за комуналку. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень