З березня житлові субсидії на Рівненщині будуть виплачувати готівкою

Уряд планує виплачувати житлові субсидії у грошовій формі

Про це на селекторній нараді зазначив Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

- Міністерство соціальної політики постійно аналізує стан звернень громадян щодо призначення субсидій. Найкраще працюють у Рівненській, Івано-Франківській, Одеській, Полтавській та Вінницькій області, – зазначив Андрій Рева.

Міністр пояснив, що з початку березня одночасно буде запущено два механізми монетизації - готівковий і безготівковий. При цьому в безготівковій формі субсидії будуть отримувати ті громадяни, які звернуться до управління соціального захисту.

Вся субсидія буде перерахована грошовим переказом через «Ощадбанк», а пенсіонерам її виплатить Пенсійний фонд.

Перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір зазначив:

Правила надання житлових субсидій не зміняться. Розмір допомоги й надалі залежатиме лише від двох факторів - від розміру витрат на комунальні послуги та від доходів громадян. Змінюється лише алгоритм її виплати.

Нагадаємо, монетизація пільг і субсидій буде відбуватися у три етапи. Спочатку гроші будуть надходитимуть тим, хто вперше звертається за допомогою. Тобто усі ті, хто подав документи на субсидію у січні, вже отримуватимуть гроші на оплату комуналки на свій банківський рахунок.

З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років, в тому числі користується допомогою в літній період.

А вже з 1 жовтня запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто отримує житлову субсидію чи пільгу, отримуватиме їх готівкою.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень