«Міністр говорить одне, а насправді – інше»: у міськраді Рівного зробили заяву щодо субсидій

Пояснили, що не чинять перешкод в отриманні цієї допомоги від держави.

Начальник міського управління праці та соцзахисту Віра Мельник (на фото вгорі) виступила перед депутатами на сесії міськради і нагадала, що з травня змінилися умови надання субсидій. Їх не призначають тим,

хто має борги в оплаті комунальних послуг, має квартиру понад 120 кв. метрів або будинок понад 200 кв. метрів.

Втім, зауважила Віра Мельник, у верхах звучить риторика про те, що зроблено все, щоб люди максимально отримали субсидії:

Найбільше поширюють інформацію, що якщо в сім'ї є непрацююча особа, то можна зарахувати три прожиткових мінімуми і субсидію призначити.

 

Ні. Вперше у постанові для міст обласного значення записано, що якщо в сім'ї є непрацююча особа працездатного віку, то субсидія не призначається.

 

Лише можна призначити тоді субсидію, коли ця особа подає довідку ЛКК, або сплачує єдиний соціальний внесок мінімум за два місяці.

Також, за словами Віри Мельник, поширюють вгорі, що можна звернутися до місцевої комісії з призначення субсидій і, якщо член сім’ї не проживає у житлі, його можна виключити зі складу сім'ї. Таке справді є. Але не можна  виключити зі складу сім'ї особу, яка понад 60 днів перебувала за кордоном, крім тих, хто за кордоном навчається. Не можна виключити зі складу сім’ї когось одного з подружжя, якщо він не проживає у житлі. Так само, якщо зареєстрована у помешканні неповнолітня дитина, в сім'ю зараховуються доходи батьків.

Влітку у Рівному прийняли 22 тисячі заяв на субсидії і 6 тисячам автоматично перерахували. А ось по 11 тисячах домогосподарств субсидію з вище зазначених причин не призначили.

І вже понад 5 тисяч заяв поступило на отримання субсидії в опалювальний період. Але постанови, яка мала змінити умови надання субсидій на опалювальний період досі не прийнято. Тож субсидію не можуть по-новому нарахувати.  

Тож міський голова Рівного Володимир Хомко заявив:

По телевізору міністр говорить одне, а насправді - зовсім інше. Немає постанови. Не зробив Кабінет міністрів постанови, відповідно до якої ми можемо тут на місці нарахувати субсидії. Відповідно, зараз тисячі людей. десятки тисяч прийдуть до нас ламати двері.

 

А ви ж розумієте, це - бюджетні гроші. І неправильне нарахування - це тюрма. А постанови нема по чому нарахувати. І кричать: "Ідіть до органів місцевого самоврядування".

 

Це маса людей, у яких не буде субсидій через те, що нема цієї постанови. І ще ж невідомо, яка ця постанова буде. Опалювальний сезон вже починається. А постанови нема. А ще ж під неї треба програма. Вона б мала бути в серпні ще ця постанова. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень