Страхування житла – надійний захист від суттєвих фінансових видатків

Варто подбати про безпеку свого житла

Власне житло – заповітна мрія, до якої доводиться йти роками. Господарі квартири облаштовують її на свій смак: купують найкращі меблі та техніку, обирають найпривабливіші та якісні оздоблювальні матеріали. Звісно ж, кожен прагне інвестувати кошти лише один раз, що дозволить надалі лише насолоджуватися життям у комфорті.

Проте обставини можуть скластися інакше: проблеми з водопроводом у сусідів, що живуть поверхом вище, можуть враз знищити усі ваші напрацювання. Доведеться шукати кошти на відновлення житла та починати ремонт.

Страхування житла – послуга, що дозволяє отримати допомогу у випадку завдання шкоди помешканню. Вона передбачає відшкодування страховиком збитків, що спричинені настанням певних подій, вказаних у договорі. Здійснюючи періодичні платежі, страхувальник може не створювати додаткову «подушку безпеки» на випадок непередбачуваних подій, розраховуючи на отримання компенсації.

Титульное страхование жилья: зачем нужно и сколько стоит | Банки.ру

Які страхові події можуть бути передбачені договором

Страхування житла може захистити його власника від усього переліку майнових ризиків, що пов’язані з нерухомістю:

  • акти вандалізму чи пограбування;
  • ненавмисне пошкодження з вини третіх осіб – пожежі чи затоплення;
  • руйнування, в тому числі такі, що спричинені природними факторами;
  • вихід з ладу електроприладів внаслідок короткого замикання в мережі.

Договором страхування можна передбачити компенсацію збитків сусідам, якщо за вашої вини було завдано шкоди чужому майну.

Поліс покриває збитки, що пов’язані з повним чи частковим пошкодженням застрахованого майна, яким є усе внутрішнє наповнення квартири. Відшкодування передбачено при псуванні елементів оздоблення, конструктивних деталей, побутової техніки, меблів тощо. До страхового випадку не належать навмисне пошкодження речей з метою отримання виплат, їх знос чи вихід з ладу з інших причин.

Як застрахувати нерухомість

Першим кроком до укладання страхового контракту є визначення переліку ризиків, від яких ви хотіли б захиститися. Можливість вибору дозволяє врахувати особливі обставини, які стосуються кожного конкретного варіанту нерухомості, та не переплачувати за непотрібні послуги, що нав’язані загальними умовами. Також страхувальник може самостійно оцінити максимальну потенційну величину збитків та відрегулювати розмір страхового покриття.

Наприклад, для великого будинку сума може становити 3 млн грн, тоді як для невеликої квартири – у 5-6 разів менше. Від розміру потенційних майбутніх виплат залежатимуть щомісячні внески страхувальника.

Визначившись із найважливішими умовами договору, можна перейти до пошуку страхової компанії. Організація повинна мати ліцензію на здійснення професійної діяльності. На пошук страхувальника та порівняння умов не доведеться витрачати багато часу, адже уся необхідна інформація доступна онлайн.

Сьогодні можна навіть придбати поліс з бажаними умовами, не виходячи з дому. Документ буде відправлений на електронну пошту власника. Крім того, можна завітати до офісу обраної страхової компанії та підписати договір у паперовому вигляді.

За бажанням страхувальник може купити поліс із терміном дії від 1 місяця до 1 року, сплативши вартість послуг одним платежем чи частинами. Щомісячні видатки на довготривале страхування зазвичай є меншими у порівнянні з короткотривалим.

Укласти договір страхування житла може не лише його власник. Ця послуга доступна також орендарям, які не хочуть нести відповідальність за пошкоджене майно у випадку настання непередбачуваних обставин. Якщо ви здаєте житло в оренду, теж краще потурбуватися про наявність страхового захисту. Через недбалість квартирантів може постраждати не лише ваша квартира, але і майно сусідів.

* на правах реклами

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень