В якій країні Європи найдешевше купувати житло

Йдеться про країни ЄС

Болгарія

У цій країні - найнижчі доходи в ЄС, тому, відповідно, і найдешевше житло. Бюджетний будинок можна купити у сільській місцевості. Трохи більше, але все ж таки не критично, доведеться заплатити за житло біля моря. І навіть квартира у столиці коштуватиме підйомну суму. Як зазначає ресурс Check in Price,

Софія — одна з найдешевших столиць Європи. Тут  ціна за квадратний метр житла коливається від 1000 до 2000 доларів.
 
Ще нижчі ціни в провінційних регіонах. Так, у місті Велико-Тирнове «квадрат» коштує лише 500 доларів.

 

Латвія

Латвія пропонує одні з найдешевших будинків та квартир у всій Європі. Це стосується навіть Риги.

Нерухомість у латвійській столиці коштує в середньому 1500 доларів за квадратний метр.

 

Нерідко можна знайти пропозиції по 1000 доларів за «квадрат» і навіть менше, якщо ви готові зробити ремонт.

 

За межами Риги ціни ще нижчі. Наприклад, у місті Даугавпілс можна знайти квартири, де квадратний метр коштує 300 доларів.

 

Румунія

Столиця Румунії Бухарест є відносно дорогою, якщо порівнювати ціни з іншими містами Східної Європи. Втім, якщо ви поїдете далі — у невеликих містечках та селищах можна купити досить вигідну нерухомість.

У таких містах, як Яси або Тімішоара, є квартири, ціна за квадрат яких варіюється від 1000–1500 доларів. У місцевих селах ціна на «квадрат» стартує із 500 доларів.

 

Албанія

У Албанії чимало дешевих пропозицій. А враховуючи гарні краєвиди та прекрасну природу, нерухомість можна купувати як інвестицію.

Столиця Албанії Тирана є найдорожчою локацією для купівлі житлової нерухомості в країні. Тут вартість квадратного метра може змінюватися від 1000 до 2000 доларів.

 

А ось на узбережжі ви знайдете одні з найдешевших будинків та квартир у Європі. У місті Саранда, наприклад, можна «підчепити» апартаменти з видом на море за ціною менше 1000 доларів за квадратний метр.

 

Сербія

Нерухомість майже у всіх регіонах Сербії є цілком доступною.

Найвищими цінами є «квадрати» у Белграді. Але, подорожуючи на північ, наприклад, у місто Нові-Сад, можна знайти квартири від 1000–1500 доларів за квадратний метр.

 

У сербських селах будинки в хорошому стані продаються за ціною 500 доларів за «квадрат».

 

Португалія

Хоча ціни на нерухомість у Португалії зросли за кілька десятиліть, більша частина цінових коливань спостерігалася лише у великих містах, таких як Лісабон, Порту та провінції Алгарве. В інших провінціях досі можна знайти бюджетні пропозиції.

У Брагансі або Каштелу-Бранці, вздовж кордону з Іспанією, доступні будинки вартістю менше 500 доларів за квадратний метр. Часто в ціну входять гарний сад і тераса.

Джерело: finance.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень