В Україні заборонять продаж нерухомості. Які квартири потраплять під обмеження

Щоб попередити шахрайство. Наразі у безпеці хіба що первинний ринок

Невдовзі в Україні запровадять заборону на продаж нерухомості. Втім, стосуватимуться обмеження тільки тих квартир, які відчужують часто. Таким чином уряд хоче завадити шахрайським схемам, та попередити рейдерство.

Наразі купити чи продати квартиру не можливо

І це не зовсім через війну. Охочі купити житло є, як й ті, хто хочуть продати свою нерухомість. Втім, наразі закритий доступ до Державного реєстру прав на нерухоме майно. Це зробили буквально у перші ж дні війни, аби захистити власників нерухомості від шахраїв.

Робота реєстру прав на нерухоме майно обмежена, у тому числі у зв'язку з можливими шахрайськими схемами, – повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

За його словами одна з найпоширеніших схем, це коли одну й ту ж квартиру кілька разів навіть за один день можуть продавати між собою спеціально створені фірми. Після цих маніпуляцій з’ясувати кому й справді належить житло дуже важко, а тим паче з'ясувати у кого вимагати компенсацію.

Як цьому запобігти?

Наразі Кабмін збирається запровадити механізм, відповідно до якого, власнику житла заборонять продавати свої квадратні метри, якщо купили її менш як місяць тому. На думку уряду це унеможливить незаконне заволодіння квартирами.

Коли можна буде продати квартиру чи будинок?

Впродовж найближчого місяця в Україні планують відкрити Державний реєстр нерухомості. Втім, продати чи купити житло поки дозволять тільки на території, де не ведуть активних бойових дій.

Нині ж реєстр відкритий тільки для реєстрації новобудов. Це зробили, аби власники житла були захищеними. У разі якщо житло зруйнують, забудовник зможе отримати компенсацію, якщо його право власності – підтверджене.

Це реєстрація нового майна, відповідно, ризик крадіжки мінімальний. Відповідно ми таку операцію додали, - пояснив Денис Малюська.

 

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень