Скасували на два роки: українці можуть не платити податок на житло

Тим паче, що тисячі українців взагалі втратили свої квадратні метри

На час воєнного стану в Україні скасували сплату податку на нерухомість.

Норма поширюється на 2022-й рік, та попередній – 2021-й. Минулий рік включили тому що, сплачувати податок треба до 1 липня 2022 року. Зміни передбачені вже схваленим депутатами законопроєктом №7190. Норми закону поширюються як на житлову нерухомість, а й у комерційні та інші приміщення.

Попри те, що у 2021 році війна тривала виключно на сході України, розуміння того, що є нерухомість у зоні ведення бойових дій, яка просто знищена, несплата податку і за цей рік є кроком підтримки громадян, щоб не платити за те, що могло вже бути зруйноване, – каже експерт аналітичного центру «Інститут законодавчих ідей» Тарас Рябченко.

На думку експерта, податкові послаблення, вочевидь, зменшать надходження до держбюджету.

Водночас про такий крок, нарівні зі скасуванням екологічного податку за 2022 рік, стимулює повернення бізнесу до роботи. А це означає, що економічна підвищуватиметься, і деякі бюджетні будуть у результаті компенсовані шляхом інших податків.

До слова, за оцінками Кабміну, вже 6,8 тис. будівель в Україні зруйновано або пошкоджено через війну. Наприклад, у Маріуполі зруйновано 90% будівель, в Ірпені – близько 50%, у Харкові пошкоджено понад 1000 будівель. Серед них багато споруд житлового фонду.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень