Як і де можна вигідно купити квартиру: Головні тренди ринку нерухомості за підсумками літа

Ціни падають, попиту немає

Ринок житла в Україні – у кризі.  Попри на падіння цін житло в Україні, як і раніше, продати складно. Купувати житло особливо не поспішають.

У містах, які зазнали обстрілів, ціни на житло знизилися приблизно на 30%. А в сегменті дорогого елітного житла справи ще гірші — власники таких квартир були змушені знизити ціни наполовину.

Тож у Харкові можна знайти хороші варіанти за реально низькою ціною, але звісно – ризики високі.

 

Така ж ситуація з житлом у Миколаєві та Запоріжжі. Ціни на нерухомість впали навіть у Києві.

 

Однак на заході країни навпаки нерухомість подорожчала.

Зараз мало хто готовий інвестувати у житло, бо ніхто не знає, що буде з цим житлом, а також, чи будуть на нього покупці, навіть якщо воно залишиться цілим.

Наразі продають житло лише ті, хто твердо вирішив назавжди залишити Україну, і тому налаштований збути тутешню нерухомість за будь-яку ціну. А купують квартири лише ті, хто потребує свого даху над головою.

З перемогою ж ситуація на ринку нерухомості радикально зміниться – тоді українцям треба бути готовими до дефіциту житла та зростання ціни на нього.

Тож, якщо ви маєте гроші для інвестицій, можна спробувати і купити квартиру за дешевшою ціною. 

До слова, у Києві вже почали зростати ціни на оренду житла. Традиційно до осені ділова активність у столиці підвищується, а також багато приїжджих винаймають квартири для проживання.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень