Сморід і волога: як легко почистити пральну машинку

Прості й нешкідливі способи

Доглядати за пральною машинкою нескладно, але це треба робити регулярно.

Якщо не чистити машинку, у ванній кімнаті відчуватиметься підвищена вологість та неприємний запах.

Чистка барабана

Залийте в барабан 100 мілілітрів відбілювача з хлоркою та увімкніть прання при температурі не нижче 60 °C. Одяг завантажувати не треба. При утвореному накипу використайте трохи лимонної кислоти. При цьому цикл прання треба запустити на максимальній температурі.

Манжета люка

Протріть її ганчіркою, змоченою у мильній воді. Потім витріть насухо. При появі плісняви використовуйте спеціальні побутові засоби.

Лоток для завантаження порошку

Вийміть контейнер і почистьте за допомогою старої зубної щітки, звичайного мила та гарячої води. Наліт та плісняву допоможуть прибрати засоби, які містить хлор.

Засоби, якими можна почистити машинку і які є у кожному домі:

  • Оцет

За допомогою оцту можна позбутися накипу і неприємного запаху. Залийте 200-250 мл столового оцту прямо в барабан і запустіть прання без одягу з температурою не нижче 60 ºC.

  • Харчова сода

Додайте дві столові ложки соди у відсік прального порошку і 200 г оцту у барабан. Під час прання на високій температурі суміш допоможе прибрати найсильніші забруднення.

  • Лимонна кислота

Візьміть 100 г лимонної кислоти і 200 г аскорбінової. Розведіть все у 3 літрах окропу. Охолодіть розчин приблизно до 40 градусів і залийте його в барабан. Запустіть прання без одягу і ви не впізнаєте свою пральну машинку. Важливо! Лимонну кислоту завжди потрібно розчиняти у воді, щоб вона не пошкодила пластик.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень