5 продуктів, які не можна готувати у каструлі з неіржавної сталі

Про це мало хто знає

Варто ретельно ставитися до вибору посуду, у якому готуєте їжу. Адже від цього залежить стан вашого здоров’я. Зараз одними з найпопулярніших є каструлі і пательні з неіржавної сталі. Однак неіржавна сталь, як і алюміній, теж має обмеження.

Деякі продукти у неіржавному посуді краще не готувати. Пропонуємо вам ознайомитися з таким переліком.

Томатний соус

Кислі продукти і страви – такі, як томатний соус, - можуть вступати в реакцію з неіржавною сталлю, що призводить до зміни кольору матеріалу.

Також можливе вимивання нікелю та хрому з нержавіючої сталі - залежно від стану пательні чи каструлі. Тож для соусів з помідорів та томатної пасти краще використовувати посуд, що не вступатиме з продуктами в реакцію, наприклад, емальований, чавунний або з антипригарним покриттям.

Яйця

Яйця мають властивість міцно прилипати до поверхонь з неіржавної сталі, особливо якщо пательня не була належним чином розігріта і змащена. Використання антипригарної сковорідки або добре промасленої чавунної сковорідки, яка використовується не вперше, зазвичай є кращим вибором для приготування яєчні.

Млинці

При приготуванні на пательні з неіржавної сталі млинці - особливо тонкі, ніжні млинчики - також можуть прилипати до поверхні і не перевертатися. Як і для яєчні, для приготування млинців радять використовувати пательню з антипригарним покриттям або з чавуну.

Стейк

Попри те, що пательня з нержавіючої сталі може витримати відносно високу температуру, для смаження на великому вогні краще використовувати спеціальну пательню-гриль або антипригарний посуд з товстими стінками.

Це допоможе отримати хрустку скоринку та кращий смак, рівномірно просмаживши м'ясо. До того ж стейк, приготований у відповідному посуді, залишає набагато менше слідів, ніж стейк, приготований на пательні з неіржавної сталі.

Риба

Хоча рибу можна готувати на пательні з неіржавної сталі, ніжне філе може прилипнути до поверхні і розпастися при перевертанні.

Щоб уникнути непотрібних складнощів в приготуванні, краще готувати рибу в чавунній пательні з антипригарним покриттям або ретельно змащеній олією, а не в посуді з нержавіючої сталі.

Джерело: realsimple

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень