«Це лише розпіарений жир». Експерт розніс популярне масло ГХІ — продукт, який радять дієтологи

Це традиційне індійське масло

Останнім часом масло ГХІ набрало неабиякої популярності. Його називають дієтичним і рекомендують їсти навіть дітям.

Втім, це масло розкритикував тренер Віктор Мандзяк. Він каже, що це просто «розпіарений жир». Ба більше, він тваринного походження, в якому дуже багато насичених жирів.

- В цьому маслі немає нічого абсолютно особливого, крім того, що воно звучить екзотично, - сказав.

Експерт повідомив, що ми живемо у такий час, коли маркетологи намагаються продати абсолютно все. Також цей продукт коштує чимало грошей, якщо порівнювати зі звичайним вершковим маслом.

- Масло - це продукт, який треба мінімізувати, бо воно дуже калорійне, а кількість насиченого жиру треба мінімізувати до 10% від загального калоражу, - резюмував експерт.

Довідка

Масло ГХІ – це традиційне індійське масло, яке виготовляється шляхом повільного нагрівання вершкового масла до тих пір, поки вода і молочний білок не випаровуються, а маса набуває золотистого кольору і характерного аромату. Таким чином залишається чистий жир, що має тривалий термін зберігання і не потребує охолодження.

Завдяки відсутності води і молочних білків, гхі має високу термічну стабільність і не горить при високих температурах. Це робить його ідеальним для смаження і запікання.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень