Через них наростає жир: дієтологи назвали 4 продукти, від яких треба «тікати»

Від цих продуктів краще відмовитися назавжди

Інсулінорезистентність, сповільнений метаболізм і небажаний набір ваги - поширені проблеми зі здоров'ям. Деякі продукти, особливо з високим вмістом рафінованих цукрів і нездорових жирів, можуть посилювати ці проблеми.

Видання She finds з'ясувало у Келсі Коста, MS, RDN, і Джессі Федер, дієтолога і персонального тренера, які чотири продукти слід виключити, щоб уникнути проблем зі здоров'ям.

Підсолоджені напої

Підсолоджені напої, включно із солодкою газованою водою, фруктовими соками та енергетичними напоями, є основним джерелом доданих цукрів у раціоні багатьох людей. Вживання цих напоїв пов'язане з розвитком інсулінорезистентності, уповільненням метаболізму і небажаним збільшенням ваги.

— Газовані напої, підсолоджені цукром, зазвичай містять дуже багато цукру і калорій, - попереджає Федер.

 

— Вони не несуть жодної реальної поживної цінності і можуть викликати звикання через смак. Велика кількість цукру і калорій може легко додати жиру на животі і перешкодити схудненню.

Крім того, рідкі калорії часто не дають такого ж відчуття ситості, як тверда їжа, що призводить до збільшення загального споживання калорій.

Ультраоброблені продукти

Надпроцесовані продукти, такі як фастфуд, готові закуски й оброблене м'ясо, часто містять багато рафінованих цукрів, шкідливих жирів і добавок. Крім того, вони, як правило, містять багато калорій, але мало поживних речовин, що призводить до надмірного споживання порожніх калорій.

Крім того, такі продукти часто не володіють ситістю і поживними властивостями цільних продуктів, через що людина схильна переїдати і набирати вагу.

Рафіновані вуглеводи

Рафіновані вуглеводи, як-от білий хліб, пластівці з цукром і випічка з білого борошна, - це оброблені зерна, в яких відсутні необхідні поживні речовини і клітковина. Ці вуглеводи мають чіткий зв'язок із резистентністю до інсуліну, сповільненим метаболізмом і збільшенням ваги.

Такі продукти, як білий хліб, рис і макарони, а також десерти з високим вмістом цукру, як-от кекси, печиво та цукерки, містять велику кількість перероблених вуглеводів і доданих цукрів.

 

Ці продукти мають високий глікемічний індекс, тобто вони можуть швидко підвищувати рівень цукру в крові та сприяти розвитку інсулінорезистентності, - зазначає Коста.

Крім того, рафіновані вуглеводи часто містять мало клітковини, яка уповільнює травлення і знижує відчуття ситості, що потенційно може призвести до переїдання.

Жирна їжа

До цієї групи входять продукти з високим вмістом насичених жирів, включно з червоним м'ясом, переробленим м'ясом, вершковим маслом і смаженими продуктами.

Високий вміст шкідливих жирів може призвести до запалення і резистентності до інсуліну, що в кінцевому підсумку сприяє набору ваги, - говорить Коста.

Обмеження споживання продуктів з високим вмістом нездорових жирів і вибір на користь більш здорових джерел жирів, таких як авокадо, горіхи і жирна риба, може зіграти вирішальну роль у підтримці здорового метаболізму і управлінні вагою.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень