Смачні та соковиті котлети за незвичайним рецептом: Саме такі готували наші бабусі
Смак, який ми пам’ятаємо з дитинства
Домашні котлети – це те, чого ніколи не буває багато. А відмовитися від страви, яку приготували наші мами чи бабусі взагалі неможливо. Це зазвичай – корона страва, рецепт якої зберігається у таємниці під сімома замками.
Секрет вдалих котлет, виявляється не лише у рецепті, а й в особливостях приготування. Втім, ви теж можете стати майстром у цій справі. Пропонуємо вам приготувати котлети за «правильним» рецептом.
Інгредієнти:
- фарш (будь-який) – 600 г
- чорний мелений перець – ½ ч.л.
- цибуля – 100 г
- кам’яна сіль – 1 ч.л.
- картопля – 150 г
- вода – 100 мл
- часник (свіжий) – 4 зубчики
- молоко – 100 мл
- білий хліб – 80 г
- домашній майонез – 80 г
Дрібно нарізаємо цибулю, додаємо до фаршу і гарно перемішуємо. Тоді пропускаємо часник через прес і теж додаємо до фаршу. Зрізаємо з хліба скоринки, перекладаємо м’якуш у глибоку миску й заливаємо молоком. Залишаємо на деякий час, щоб хліб увібрав молоко.
Натираємо на дрібній сиру картоплю у пюре і додаємо її до фаршу. Туди ж переміщаємо хліб, майонез, сіль і перець.
М’ясну масу треба добре вимішати руками і відбити, щоб фарш наситився киснем. А після цього накриваємо його харчовою плівкою та ставимо у холодильник на 30 хвилин. Потім формуємо котлети і готуємо у духовці без паніровки.
Перекладіть котлети на деко з пергаментним папером і запікайте 10 хвилин при 210 градусах. Після цього потрібно дістати деко й додати воду. Відправляємо котлети назад у духовку ще на пів години, а потім смакуємо всією родиною.
Джерело: Доброта
Радіо Трек: НОВИНИ