Сливове варення: рецепти найсмачнішого заготовлення на зиму (РЕЦЕПТ)
Можна варити з різноманітними добавками
Осінь – чудовий час для того, щоб готувати запаси на зиму. Сливове варення – смачне заготовляння на зиму, яке нескладно приготувати вдома.
- Сливи – 3 кг
- Цукор – 1 кг
- Какао-порошок – 100 г
- Вершкове масло – 300 г
- Гіркий шоколад –100 г
Сливи дуже дрібно порізати, засипати цукром і дати постояти 2-3 години. Після цього проварити сливи 10 хвилин і дати охолонути.
Закип’ятити знову сливи, додати вершкове масло і варити 10 хвилин, остудити.
Повторно закип'ятити сливи, додати плитку гіркого шоколаду та какао-порошок, варити впродовж 10 хвилин. Готове варення розлити в банки й закрити.
- Сливи – 3 кг
- Цукор – 1,5 кг
- Волоські горіхи – 400 г
- Палички кориці – 1-2
- Вода – 1 стакан
Волоські горіхи обсушіть на сковороді або в духовці, очистить і розділіть на четвертинки. Сливи також помийте й обсушіть.
На кожній сливі зробіть акуратні надрізи та дістаньте кісточки, а самі сливи нафаршируйте горішками.
Сливи з горіхами засипте цукром, додайте воду, корицю і поставте на середній вогонь.
Варіть сливове варення на повільному вогні 20 хвилин до м'якості самих плодів, періодично знімаючи піну. Наприкінці видаліть корицю.
Гаряче сливове варення акуратно розкладіть по підготовлених стерилізованих банках і закривайте.
- Сливи –1 кг
- Цукор – 0,5 кг
- Апельсин – 1
- Палички кориці – ½
Сливи помити й видалити кісточки. Засипати сливи цукром і залишити на кілька годин.
Як тільки слива пустить сік, додати в неї цедру і корицю. Поставити варитися приблизно на 30 хвилин.
Прибрати цедру і корицю, розкласти варення по стерилізованих банках.
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ