Скількох «грачів» на Рівненщині виявили з початку року

Серед таксистів

Понад два десятки рейдових перевірок таксистів з початку року провели патрульні та інспектори Укртрансбезпеки. До цього перевіряти роботу таксистів не можна було, бо діяв мораторій, кажуть в Укртрансбезпеці.

З початку 2019 року, коли табу на перевірки зникло, інспектори почали виявляти таксистів без ліцензії, так званих «грачів» та «євробляхарів», які взагалі возять людей без жодних документів на авто.

Як повідомив заступник начальника обласного управління Укртрансбезпеки Тарас Наконечний, за три місяці цього року виявили 20 таксистів, справи нині розглядають у судах:

- З 2016-го по 2018-й рік у нас діяв мораторій на перевірку таксистів. З початку 2019 року ми знову вийшли на рейди. Станом на 19 березня поточного року наші інспектори склали 15 актів на водіїв, за відсутність ліцензії на цей вид діяльності. Штрафна санкція передбачає 17 тисяч гривень.

 

Також ми складали акти на так званих «євробляхарів», за надання послуг з перевезення транспортними засобами, зареєстрованими в інших державах. Таких випадків було п’ять, і на таких таксистів ми накладали штрафи у розмірі від 340 гривень до 1 700 гривень. То ці «євробляхарі» штрафи сплатили. А от ті, хто їздив без ліцензій ще не платили, бо їхні справи нині розглядають у судах.

Тарас Наконечний додав, що таксисти, які працюють легально підтримують проведення подібних рейдів:

- Таксисти, які працюють легально, дякують інспекторам трансбезпеки та патрульної поліції за подібні рейди. Адже виходить так, що одні платять, а інші – ні. 

До того ж нелегали не проходять медичний огляд, та невідомо у якому стані їхні транспортні засоби. А це небезпека для пасажира. 

За словами Тараса Наконечного, на території області є 408 суб’єктів господарювання, які надають відповідні послуги.

Понад 200 таксистів зареєстровані та працюють у Рівному.

Що стосується цін на таксі, то, за словами чиновника, держава цього питання не регулює:

- У Кабінеті Міністрів зареєстрований законопроект, який мав би врегулювати усі питання, щодо легальної роботи служб таксі в Україні. А це і легалізація перевізників, і належна робота саме служб таксі, а не диспетчерів, які нині не відомо де сидять і невідомо кому дають дані про пасажира.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень