Скільки електроенергії може споживати сім'я, яка претендує на субсидію

Норми споживання Кабмін встановив ще у 2014 році

ФОТО focus.ua

Українці, які претендують на отримання субсидій мають враховувати норми споживання зокрема й електроенергії, які встановив уряд.

Для різних категорій споживачів, передбачені різні норми:

  • Постачання електроенергії у будинках з електроплитами та централізованим постачанням гарячої води - 110 кВт-год на місяць на одну особу та додатково 30 кВт-год на кожного іншого члена сім'ї на будинок. Максимально – 230 кВт-год на місяць.
  • Постачання електроенергії в будинках з газовими плитами з централізованим постачанням гарячої води - 70 кВт-год на місяць на одну людину та додатково 30 кВт-год на кожного іншого члена сім'ї. Максимально – 190 кВт-год на місяць.
  • Постачання електроенергії в будинках без електричних плит, централізованого постачання холодної та гарячої води та газових водонагрівальних приладів - 100 кВт-год на місяць на одну особу та додатково 30 кВт-год на кожного іншого члена сім'ї. Максимально – 220 кВт-год на місяць.
  • Послуга з постачання електричної енергії в селах та селищах міського типу для українців, яким забезпечують безплатне освітлення житла – 30 кВт-год на особу на місяць.

Субсидія на опалювальний сезон 2023-2024 року

Субсидія на опалювальний сезон розраховується з 1 жовтня по 30 квітня, а на неопалювальний сезон - з 1 травня по 30 вересня.

Розрахунок житлової субсидії на опалювальний період 2023-2024 зроблять автоматично для всіх, кому вона призначена неопалюваний період 2023 року, а також тим, хто влітку мав нульовий розмір субсидії. Тобто громадянам не потрібно додатково звертатись за виплатою.

При розрахунку житлової субсидії з жовтня 2023 року при розрахунку субсидії враховуватимуть доходи членів домогосподарства за І та ІІ квартали.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень