В Україні оновили список громадян, кому можуть відмовити у субсидіях

І це не тільки протермінована заборгованість за комунальні послуги

У бюджеті Пенсійного Фонду на 2023 рік передбачено 37,9 млрд гривень на виплату житлових субсидій і пільг. Кількість сімей, які отримують субсидії, та сума коштів, які виділяє держава на субсидії, має тенденцію до скорочення.

Якщо у 2018 році субсидії отримували 3,9 млн домогосподарств на загальну суму 43,1 млрд грн, то у 2023-му лише 1,7 млн домогосподарств на загальну суму 24,4 млрд грн, — каже кандидат економічних наук Олександр Хмелевський.

На сьогодні в опалювальний сезон сім'я отримує близько 1700 гривень субсидії, а влітку це близько 300 гривень на сім'ю.

Відмовити у призначенні субсидії можуть у випадках, коли:

  • загальна площа квартири перевищує 130 кв. м і 230 кв. м у будинках;
  • член сім’ї протягом 12 місяців перед призначенням субсидії здійснив операцію на суму понад 50 тис. грн;
  • особа має на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти в сумі, що перевищують 100 тис. грн, або облігації внутрішньої державної позики на загальну суму понад 100 тис. грн;
  • наявний транспортний засіб, із року випуску якого минуло менш ніж 5 років і/або більше ніж один транспортний засіб, із року випуску якого минуло менше ніж 15 років (крім мопеда й причепа);
  • у складі сім’ї є повнолітні, які не працюють (і які не мають статусу безробітного), або чий середньомісячний дохід менший за мінімалку, чи особи, які не сплачують ЄСВ протягом трьох місяців.

Крім того, субсидію не призначають у випадку протермінованої заборгованості за оплату комунальних послуг. Йдеться про суму у 680 гривень, яка могла накопичитися за три місяці. У випадку заборгованості субсидії призначають тільки тим сім'ям, які мають укладену угоду про реструктуризацію боргів з постачальниками комунальних послуг.

Джерело: ФОКУС

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень