Платитимуть більше. Хто у липні отримає збільшену субсидію

Суми зростуть через збільшення тарифів

Через зростання тарифів на комунальні послуги, отримувачі субсидій отримуватимуть більші суми. Збільшення субсидій передбачається вже з липня, оскільки з червня зріс тариф на електроенергію. Таким чином, вже у липні українцям доведеться платити за електрику за новою ціною.

Раніше тариф на електроенергію був двоступеневий. По 1,44 грн/кВт-год платили домогосподарства з обсягом споживання до 250 кВт-год, по 1,68 грн/кВт-год платили ті, хто споживав понад цей обсяг, - каже член НКРЕКП Руслан Кайдаш

Відповідно на відсоток зростання платежів за світло, зросте й розмір субсидії. Крім того, збільшили й тарифи на воду. Хоч прем'єр-міністр каже, що рішення ще не остаточне, українці готуються платити більше.

У середньому тарифи на воду зростуть на третину, що також спровокує «зростання ваги» комунальних платіжок із серпня. Таким чином, одержувачам субсидій із серпня ще мають підвищити розмір допомоги.

Прохання водоканалам у зв'язку з тарифами, що змінюються, комунікувати з Пенсійним фондом України, який є координатором з надання пільг і субсидій, щоб оновити дані щодо тарифів на водопостачання та оперативніше відкоригувати розміри субсидій, — повідомив Руслан Кайдаш.

У НКРЕКП сподіваються, що найбільш вразливі верстви населення не відчують збільшення тарифів на комуналку. До слова літній розмір субсидій складає від 170 до 300 грн на місяць на родину. 

Джерело: novyny.live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень