Штучка на день: фрукт з Китаю допоможе здолати поганий холестерин
Приємний бонус – він покращує гостроту зору
Дієтологи радять обов’язково включити у своє меню ківі. Це треба зробити для зниження ризику накопичення в організмі «поганого» холестерину. Ківі не тільки зміцнює всю серцево-судинну систему, а й робить зір гострішим.
Ківі містить низку корисних мікроелементів. Деякі лікарі вважають, що плід обов'язково потрібно вживати зі шкіркою, адже так корисніше.
У ківі є багато клітковини, що сприяє підтримці мікробіому. У тих, хто постійно додає фрукт до раціону, знижується ризик діабету, серцево-судинних захворювань, а також депресії.
Ківі містить багато вітаміну С, що є антиоксидантом та допомагає у процесі пригнічення вільних радикалів. Одне ківі містить 64 мг вітаміну С, а це майже добова норма.
Ківі знижує загальний рівень тригліцеридів і поганого холестерину, а хороший холестерин навпаки підвищується. Ще одна корисна властивість – профілактика катаракти, адже ківі зупиняє процеси окислення.
Радіо Трек: НОВИНИ