«Схема просто зашибісь», – водії про штрафи поштою

Чи зберігається можливість сплатити половину суми у пільговий період?

Рівнянка Оксана опублікувала у facebook актуальне для усіх водіїв запитання.

В умовах воєнного стану у застосунку «Дія» відключили функцію оповіщення водіїв про штрафи. Але при цьому з 16 травня в Україні відновили роботу камер автофіксації порушень ПДР.

Схема просто зашибісь - включили камери, вимкнути в Дії опцію Штрафи та відправити Укрпоштою постанову!!! Від моменту скоєння до отримання паперу - минуло 20!!!днів.

Хотілося б знати правила гри Департамент Патрульної Поліції України та міністр Михайло Федоров, - пише Оксана.

Зауважимо, що водії, які оплачують штраф у перші 10 днів після порушення, мають 50% знижку на штраф. Тобто по суті, платять тільки половину суми.

У цьому випадку лист з повідомленням про штраф прийшов поштою через 20 днів після порушення. До слова, поштарка таке повідомлення має передати особисто – під підпис.  Тож пільговий період уже збіг.

Оксана зауважує, що скориставшись QR-кодом, перейшла у розділ оплати штрафу, але система сама запропонувала заплатити їй тільки половину.

Втім, водії не певні того, що через пів року не з'ясується, що треба було оплачувати повну суму, а не пільгову. І тоді до штрафу нарахують вже й пеню.

Служба новин Радіо Трек з'ясує у правників та поліції, як бути з оплатою штрафу зараз, та які є можливості оперативніше дізнаватися про свої правопорушення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень