Як перевірити статус заявки на отримання 6500 грн єПідтримки

Якщо грошей досі немає

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Після повномасштабного вторгнення росії 24 лютого держава ініціювала виплату спеціальної допомоги для громадян України. У межах програми «єПідтримка» людям надали можливість отримати грошову допомогу як ВПО (вимушено переміщені особи) і по безробіттю.

Водночас підприємці, працевлаштовані особи та бізнеси, які влаштували на роботу ВПО, могли подати заявку на одноразову виплату у розмірі 6500 грн на місяць (на 2 місяці поспіль).

Як перевірити статус заявки «єПідтримка»

Станом на червень 2022 року в додатку «Дія» та на однойменному веб-порталі стежити за статусом відправленої заявки неможливо. Як прокоментували в Мінцифри, «Дія» є лише технічним реалізатором послуги.

Тобто усі довідки у застосунку підтягуються з відповідних державних реєстрів, однак сама «Дія» не розглядає заявки і не відповідає за їх статус. Це – повноваження та обов’язок профільних міністерств.

 

Саме вони і розглядають заявки, і виплачують кошти на карту «єПідтримка».

Якщо людина подає заявку через застосунок «Дія», у відповідному розділі послуг («Допомога по безробіттю», «Оформлення довідки ВПО» або «єПідтримка») вона може побачити, чи відповідає всім необхідним вимогам і чи може отримати цю виплату.

Наприклад, якщо ви не є діючим ФОП-ом 1-4 групи або ж найманим працівником з територій, де ведуться активні бойові дії, то у додатку ви отримаєте повідомлення про неможливість надання фінансової допомоги державою. Водночас такий статус може означати, що вам відмовлено в допомозі, адже після оформлення послуги заява проходить додаткову перевірку на відповідність умовам.

Якщо ж послуга можлива, в «Дії» буде активною клавіша «отримати допомогу».

Коли людина подала заявку, вона має автоматично підтягуватись у реєстр.

Довідка відображається серед цифрових документів, а кошти надходять на карту «єПідтримка». Якщо ж цього не сталося, причини, через які довідка не може бути отримана, можна дізнатися у відповідних держорганах. Там також прокоментують статус заявки.

Щоб дізнатися статус заявки щодо отримання виплат ВПО, допомоги по безробіттю та компенсації за працевлаштування ВПО, варто звернутися до Мінсоцполітики.

 

Для цього достатньо надіслати відповідний запит, у якому необхідно вказати свої анкетні дані, або звернутися за телефоном.

 

Контакти:

Телефон: (044) 289-86-22 або (044) 289-70-60.

Електронна пошта: info@mlsp.gov.ua (для юридичних осіб), zvernennya@mlsp.gov.ua (для громадян)

Статус заявки «єПідтримка» (та разової допомоги у розмірі 6500 грн) можуть прокоментувати у Міністерстві економіки.

Джерело: finance.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень