ВПО з яких областей зараз можуть отримати державну допомогу: ПЕРЕЛІК

Йдеться про 2 або ж 3 тис. грн на людину

Днями в Україні розширили список територій, жителям яких виплачуватимуть державну допомогу. Таким чином, грошова допомога переселенцям стане доступною для більшої кількості людей.

Про це повідомляють в Мінсоцполітики.

Мінреінтеграції за поданням військово-цивільних адміністрацій та за погодженням Міноборони регулярно оновлюють перелік таких громад, відповідно до ситуації на фронті. І всім людям, які перемістились з цих громад, держава виплачує допомогу на проживання.

 

Тобто, принцип залишається незмінним: перемістився з території активних бойових дій - маєш допомогу на проживання від держави, - пояснила Марина Лазебна.

Станом на сьогодні до переліку територій, на яких ведуться активні бойові дії, або які є окупованими, оточеними чи заблокованими, включено:

  • 6 громад Дніпропетровської області,
  • 66 громад Донецької області,
  • 61 громаду Запорізької області,
  • 37 громад Луганської області,
  • 22 громади Миколаївської області,
  • 51 громаду Харківської області,
  • 49 громад Херсонської області,
  • 8 громад Сумської області.

Нагадаємо, що відповідно до рішення уряду, допомога на проживання ВПО надається у таких розмірах:

  • для осіб з інвалідністю та дітей — 3 000 грн;
  • для інших осіб — 2 000 грн.

Ця допомога не оподатковується податком на доходи фізичних осіб і не враховується при обчисленні сукупного доходу домогосподарства під час призначення інших видів соцдопомоги.

ВАЖЛИВО! Виплата допомоги на проживання не припиняється для ВПО, які повернулись на місце постійного проживання, але є власниками нерухомого майна, знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів чи диверсій, спричинених військовою агресією рф, і подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний веб-портал електронних послуг.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень