Виплати для частини переселенців скасовують. Вже із травня

В Мінсоцполітики пояснили, кому і чому більше не платитимуть

З травня частина ВПО перестає отримувати виплати від держави. Як зауважила очільниця Мінсоцполітики Марина Лазебна, грошову допомогу й надалі будуть отримувати лише ті переселенці, які проживають безпосередньо у зоні бойових дій, через що і не можуть повернутися додому.

При цьому, за її словами, виплати продовжать нараховувати тим українцям, у яких пошкоджені або зруйновані будинки:

– З травня виплати будуть отримувати ті, хто проживає в зоні бойових дій і не може повернутися додому. Або ті, у кого пошкоджено майно.

 

Дуже багато людей, які 2 місяці перебували в наших безпечних регіонах, повертаються додому, до роботи, за що ми їх дякуємо. Так от, таким людям виплати будуть припинятися вже з травня, - повідомила міністр.

Нагадаємо, що в Україні продовжують працювати програми для вимушених переселенців: щомісячні виплати по 2000 грн від уряду надаються кожному дорослому і по 3000 грн - на кожну дитину або людину з інвалідністю.

Також підтримка окремих категорій населення, які постраждали у зв'язку з військовою агресією рф проти України, надається:

  • особам, які евакуюються із населених пунктів, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій (можливих бойових дій), у безпечні райони, - гуманітарна та інша допомога цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні або допомога за рахунок коштів міжнародних організацій;
  • особам, які проживають у деокупованих населених пунктах, не мають і не мали статусу ВПО, - гуманітарна та інша допомога цивільному населенню в умовах воєнного стану.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень