Третяк в дії: 1200 тонн борошна на область та 85 млн гривень в економіку міста (ФОТО)

Хто отримує допомогу від ООН

Міський голова Рівного Олександр Третяк спільно з World food розгорнули велику гуманітарну допомогу в Рівному та області. Вдалося залучити 1200 тонн борошно на всю область та 85 млн гривень в економіку громади.

Напередодні, 27 травня вже розпочалась видача безплатного борошна. За продуктовою допомогою звернулись сотні рівнян у різних навчальних закладах.

Також чималу частину борошна отримали медичні заклади міста: пологовий будинок, міська лікарня №2, дитяча міська лікарня та центральна міська лікарня. Майже половину отриманого борошна  рівноцінно розділять між чотирма районами Рівненщини

Роздають його пенсіонерам, інвалідам, малозабезпеченим родинам, переселенцям у школах та церквах у Рівному й Квасилові.

Загалом, за ініціативи міського голови Рівного Олександра Третяка місто отримало 1200 тонн борошна від Всесвітньої продовольчої програми (World Food Programme) ООН.

Попри черги, і рівняни, і переселенці дуже раді такій увазі від міста і благодійників. Навіть така допомога у воєнний час дуже відчутна та необхідна.

Крім борошна у Рівне надходить фінансова допомога. Завдяки ефективним перемовинам та співпраці міського голови Рівного з програмою ООН у місто вдалося залучити 85 мільйонів гривень для підтримки ВПО громади. Розмір допомоги - 2 220 гривень – на одну особу впродовж трьох місяців. Для переселенців це вагома підтримка їх домогосподарств. А для місцевих виробників - це підтримка їх бізнесу, через придбання продукції.

Зараз свої зусилля зосереджую не лише на підтримці переселенців, а й місцевих мешканців. З початком війни встановив зв’язок із багатьма міжнародними організаціями, які стали нам друзями й надійними партнерами.

 

Співпрацюємо з цілою низкою міжнародних фондів, і завдяки такій взаємодії надаємо людям у скрутному становищі та гуманітарну, і посильну фінансову допомогу. Допомагаємо літнім людям, переселенцям, сім’ям у складних життєвих обставинах. Для мене важливо, щоб економіка працювала, а жителі відчували підтримку.

 

Ми не зупиняємось, працюємо далі і впевнено рухаємось до перемоги, - прокоментував міський голова Олександр Третяк.

Наразі у місті працюють над тим, аби розширити перелік категорій, які можуть отримати борошно, аби підтримати більше містян у непростий час. Невдовзі продовольча програма запрацює фактично у кожній громаді й кожен житель області отримає її за місцем свого проживання.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень