Сенат США схвалив пакет допомоги Україні на $40 млрд

Законопроєкт відправили Байдену на підпис

Сьогодні більшість членів Сенату США (ред. – 86 голосів «за») підтримали виділення допомоги Україні на суму майже 40 мільярдів доларів, повідомляє «Європейська правда».

Законопроєкт відразу відправили для підписання президентом США Джо Байденом, оскільки Вашингтон поспішає продовжити військову допомогу Україні.

До слова, раніше речник Пентагону Джон Кірбі повідомляв, що фінансування для швидкого надання зброї Україні, яке використовував Байден останнім часом, вичерпається до третього тижня травня, якщо не виділити нові кошти.

Пакет передбачає майже 20 мільярдів доларів на Пентагон – на три мільярди більше, ніж спочатку попросив Білий дім, у тому числі 6 мільярдів прямої безпекової допомоги та 9 мільярдів на поповнення складів зброї, яка надсилається Пентагоном Україні.

 

Окрім того, у пакеті 4 млрд доларів для України та інших країн, на яких впливає війна, для допомоги з закупівлею зброї, 8,8 млрд прямої економічної підтримки для України, а також кошти на відновлення роботи посольства, документування воєнних злочинів та заходи запобігання витоку ядерного палива. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень