Таких дітей - 13 тисяч: як відзначали день передчасно народжених малюків у Рівному (ФОТО)

У Рівненській області щороку народжується до 13 тисяч малюків, від 4 до 10% з них приходять у цей світ передчасно.

Вже багато років поспіль до Дня недоношених дітей, яке відзначають 17 листопада, колектив обласної дитячої лікарні запрошує своїх маленьких друзів-нетерплячок на веселе Свято малюка. Його проводять в обласному театрі ляльок.

Важко повірити, що серед діток, які цього дня виходили на сцену лялькового театру, аби заспівати пісеньку, розповісти вірш або станцювати веселий танець, багато таких, що народилися з вагою до кілограма. Зараз вони – щасливі, красиві, енергійні та здорові. Ця малеча незмінно викликає горді погляди батьків та теплі усмішки медичних працівників, які ніжними та безпомічними крихітками прийняли їх на свої руки.

Завідувачка відділення для недоношених новонароджених дітей Рівненської обласної дитячої лікарні Катерина Макарчук вже понад 15 років займається виходжуванням передчасно народжених діток. Саме вона стала ініціатором та головним організатором цього свята.

– Ми щороку організовуємо захід, присвячений Міжнародному дню недоношеної дитини, – каже вона. – Цим хочемо нагадати спільноті, що недоношеність – це не вирок. Це особливий стан передчасно народжених дітей, та при правильному виходжуванні, доброму оснащенні неонатальних відділень, ранній реабілітації, ефективному катамнестичному спостереженні показники інвалідності й малюкової смертності можливо значно знизити.

Більшість таких дітей через кілька років не можна відрізнити від їхніх однолітків, народжених вчасно.

Щороку у світі народжується до 15 мільйонів недоношених дітей, фактично це кожна 10-та дитина. Тільки в нашій лікарні щороку лікується до 400 передчасно народжених діток, усіх їх ми запросили сьогодні до лялькового театру, аби вони продемонстрували свої таланти, весело провели час і ще раз порадували нас своїми досягненнями, – повідомила Катерина Макарчук.

За місяці, проведені у стінах обласної дитячої лікарні, і батьки, і медики встигають поріднитися. Тому кожна дитина – це особлива історія для колективу відділення. Особливо це стало помітно під час перегляду фільму, продемонстрованого на святі, де було задокументовано й нелегкі кроки, пройдені під час виходжування діток, і веселі та кумедні фото з подальшого життя колишніх діток-нетерплячок.

[media=162047]

Батьків та медпрацівників також тепло вітали експерт з обладнання Володимир Мітін, головний лікар міського пологового будинку Світлана Муравська. Гості не тільки сказали багато теплих слів, а й презентували подарунки для виходжування малюків-нетерплячок.

Тетяна Знаменська подарувала для КП «РОДЛ» навчальне обладнання для симуляційного тренінгового центру для відпрацювання навичок з первинної реанімації новонароджених. Ці тренінги будуть проводитися для усіх неонатологів Рівненської області.

За матеріалами газети «Медичний вісник»

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень