«Бо діти будуть інвалідами»: пологовий будинок Рівного просить гроші

Вони потрібні для лікування недоношених новонароджених

Препаратами мала б забезпечувати держава централізовано. Але цього не робить. А не всі батьки малят можуть собі дозволити купити ліки вартістю 16 тисяч гривень. А без них діти залишатимуться інвалідами. 

Головний лікар пологового будинку Світлана Муравська ( на фото вгорі) на засіданні бюджетної комісії міськради просила надати з міського бюджету 160 тисяч гривень на 10 доз препарату. Вона пояснила:

Ми не можемо чекати, тому що недоношені діти народжуються в будь-якому випадку. 10% пологів є передчасними. Половина цих дітей потребує препарату куросурф, який допомагає відкрити легені недоношеним.

Ні головлікар, ні заступник начальника управління охорони здоров’я Володимир Приступа не запропонували, звідки взяти додаткові кошти. Тому, за пропозицією голови бюджетної комісії Олега Карпяка, депутати вирішили

виділити з резервного фонду бюджету 80 тисяч гривень лише на 5 доз препарату, доручили управлінню охорони здоров’я звернутися до Мінохорони здоров'я за вирішенням проблеми і рекомендували шукати гроші у власних доходах пологового будинку. 

Тепер ще таке рішення має затвердити міськрада на сесії.  

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень