Щодо будівництва в центрі Рівного розпочнуть розслідування

Законністю будування ЖБК «Театральний» буде займатися Державна містобудівна інспекція

Адже зі скаргою на незаконність забудови на вулиці Мазепи, 3 до депутатів звернулися мешканці сусідніх будинків. Вони розповідають, що забудовник проводить рейдерське захоплення їхніх прибудинкових територій, тобто за рахунок своєї забудови займає частки сусідніх територій. Окрім того, за початковим планом в будівлі планували 9 поверхів, нині ж планується 11.

У відповідь на скарги начальник ДАБІ Ігор Мічуда відповів, що вони вже проводять розслідування щодо того, наскільки законним є таке будівництво.

Також, як відзначив начальник управління культури Рівнеради Тарас Максименко, проблеми таких будівництв зникнуть з появою історико-архітектурного опорного плану. Його обіцяють закінчити вже влітку.

Отож, згідно з таким планом, будівництво таких споруд в історичному центрі міста буде заборонено, відзначає Тарас Максименко:

Будувати житло в історичному центрі міста Рівного буде майже під тотальним обмеженням. І така висотність як 9, 11, 12 поверхів буде просто неможливою. Вони зараз будують по одних документах, а здавати їм доведеться вже згідно з чинним історико-архітектурним опорним планом.

Отож, нині триває встановлення законності зведення будинку за адресою вулиця Мазепи, 3. Тільки після результату дослідження ДАБІ міська влада зможе приймати відповідні рішення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень