Щодо будівництва в центрі Рівного розпочнуть розслідування

Законністю будування ЖБК «Театральний» буде займатися Державна містобудівна інспекція

Адже зі скаргою на незаконність забудови на вулиці Мазепи, 3 до депутатів звернулися мешканці сусідніх будинків. Вони розповідають, що забудовник проводить рейдерське захоплення їхніх прибудинкових територій, тобто за рахунок своєї забудови займає частки сусідніх територій. Окрім того, за початковим планом в будівлі планували 9 поверхів, нині ж планується 11.

У відповідь на скарги начальник ДАБІ Ігор Мічуда відповів, що вони вже проводять розслідування щодо того, наскільки законним є таке будівництво.

Також, як відзначив начальник управління культури Рівнеради Тарас Максименко, проблеми таких будівництв зникнуть з появою історико-архітектурного опорного плану. Його обіцяють закінчити вже влітку.

Отож, згідно з таким планом, будівництво таких споруд в історичному центрі міста буде заборонено, відзначає Тарас Максименко:

Будувати житло в історичному центрі міста Рівного буде майже під тотальним обмеженням. І така висотність як 9, 11, 12 поверхів буде просто неможливою. Вони зараз будують по одних документах, а здавати їм доведеться вже згідно з чинним історико-архітектурним опорним планом.

Отож, нині триває встановлення законності зведення будинку за адресою вулиця Мазепи, 3. Тільки після результату дослідження ДАБІ міська влада зможе приймати відповідні рішення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень