Сорок свідків опитано у справі про смерть будівельника у Рівному

Вона розслідується за чотирма статтями Кримінального кодексу України

Нагадаємо, 14 грудня в лісі на Рівненщині поблизу Олександрії було виявлене тіло загиблого будівельника.  35-річний Андрій Артвінський працював будівельником на вулиці Київській у Рівному.

Попередньо встановлено, що чоловіка востаннє бачили живим 02.12.2016 його колеги на будівництві по вул. Київській у м. Рівному, після чого той з рідними на зв'язок не виходив.

За зверненням останніх було розпочато досудове розслідування за фактом зникнення чоловіка.

Як повідомили з Рівненської обласної прокуратури, на теперішньому етапі досудового розслідування наявні в матеріалах кримінального провадження дані свідчать, що смертельну травму чоловік зазнав на будівництві, а його тіло, як доказ злочину, намагались приховати.

У зв’язку з цим слідчими поліції за погодженням з Рівненською місцевою прокуратурою внесено відомості до ЄРДР за  чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство);
  • ч. 3 ст. 136 (ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному стані);
  • ч. 2 ст. 271 (порушення вимог законодавства про охорону праці службовою особою, що спричинило загибель людини);
  • ч. 1 ст. 396 КК України (заздалегідь не обіцяне приховування тяжкого злочину).

На даний час у кримінальному провадженні допитано в якості свідків близько 40 осіб, проведено низку обшуків, в тому числі і за місцем проживання депутата Бабата.

Крім того, за ініціативи Рівненської місцевої прокуратури на будівництві, де ймовірно загинув потерпілий,  призначено позапланові перевірки Управління Держпраці в Рівненській області та Державної архітектурно-будівельної інспекції в  Рівненській області.

Нагадаємо, родичі Артвінського звинуватили власників будівництва у приховуванні тіла. Вони вважають, що чоловік загинув на будівництві, і кажуть, що їм за мовчанку пропонували 100 тисяч гривень. Зазначимо також, що ділянка, де зводять будинок, за даними кадастру, належить компанії «Апартамент-Буд», де власником є Людмила Бабат – мати депутата Рівненської міської ради Олександра Бабата.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень