Що очікує рівнян на другому етапі реформування медицини

Реформа торкнеться тепер вторинного і третинного рівнів допомоги

Це спеціалізована допомога, яку надають у лікарнях, диспансерах, медичних центрах тощо. З 1 листопада такі заклади вже підписуватимуть угоди з Національною службою здоров’я України на фінансування. Їм обіцяють надавати кошти за кожен пролікований випадок хвороби, а не за окремі етапи лікування.  Перелік хвороб, лікування яких оплачуватиме держава, буде визначено.

Детальніше розповів начальник міського управління охорони здоров'я Віктор Іськів (на фото):

Сюди буде входити вся ургенція – апендицити, невідкладні стани – все, щоб врятувати життя людини. Пологи, паліативна допомога туди буде входити, ургентна стоматологія, можливо, дитяча. Такі речі озвучено нам, але документально не доведено.

За словами Віктора Іськіва, новий підхід до фінансування медзакладів сприятиме тому, щоб вони залучали до роботи кращих фахівців, а ті, своєю чергою, підвищували кваліфікацію. Бо чим більше пацієнтів до них звернеться, тим більше коштів отримає заклад.

Що стосується зарплати медиків, то начальник управління охорони здоров’я каже, що вона повинна підрости,  але у яких межах – поки чітко ніхто їм не повідомляв.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень