Без обіцяних безплатних медичних обстежень можуть залишитися рівняни

Якщо міськрада не знайде грошей

Згідно з медреформою, оплачувати УЗД, фіброгастроскопію та інші обстеження хворим збирається держава. Але, як поінформувала на засіданні бюджетної комісії міськради заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська, щоб це стало можливим, потрібно потратитися місту на забезпечення вуькопрофільних спеціалістів комп'ютерами:  

Щоб це з другого півріччя оплачувала Національна служба здоров’я, нам потрібно знайти 1 мільйон 140 тисяч гривень на уже повну докомп'ютеризацію вторинного рівня Центрів ПМСД.

За словами Галини Кульчинської, якщо у медзакладах не буде створено необхідних умов для роботи медиків, Національна служба здоров'я не буде укладати з ними угоди на оплату медобстежень. І НСЗУ не має права тратитися на комп'ютери та принтери.

Галина Кульчинська

Заступник міського голови Сергій Васильчук їй заперечив:

Нема такого офіційно, що хтось буде фінансувати з 1 липня. Йдеться про вторинну ланку меддопомоги. На вторинний рівень ми вже віддали 110 мільйонів гривень на зарплати. Не знаючи, що робити з медиками цього рівня, ми їх профінансували. Як буде офіційно урядом прийнято рішення про те, що з 1 липня буде якесь переведення, ми спокійно заберемо гроші з зарплати медиків вторинного рівня і купимо їм комп'ютери.

Не дійшовши до спільної думки, депутати вирішили повторно розглянути це питання на засіданні комісії у  вівторок, 23 квітня.  

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень