Бо небезпечні: у Рівному можуть закрити медзаклади

Про це стало відомо на засіданні бюджетної комісії міськради

Віктор Іськів

Начальник управління охорони здоров'я Віктор Іськів розповів, що

торік у медзакладах міста були перевірки Держслужби надзвичайних ситуацій і їм надали приписи на усунення порушень правил протипожежної безпеки. На першочергові заходи потрібно 8,7 мільйона гривень.

На це заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук зауважив, що

медзаклади вже самостійні некомерційні підприємства і повинні вирішувати проблеми за власний кошт.

Але Віктор Іськів повідомив, що у  медзакладів нема таких коштів. А провідний інженер управління охорони здоров’я Оксана Челій додала:

Нам з року в рік переписують приписи. І уже нам погрожують тим, що будуть закривати заклади. Тому що це - загроза населенню.

 

Вони пишуть приписи капітального характеру. Це влаштування сигналізації з виведенням на пульт оповіщення, обробка конструкцій вогнезахисними розчинами, заміна дверей електрощитових: вони не відповідають Держстандартам, не сертифіковані в Україні.

 

Тобто це - дороговартісні проекти і таких коштів в закладах просто реально не може бути.

Оксана Челій

За словами Оксани Челій, через недотримання протипожежної безпеки вже навіть є судова справа щодо Центру первинної медико-санітарної допомоги «Ювілейний».

Голова бюджетної комісії Олег Карпяк поцікавився у неї:

Наскільки я знаю ЦПМСД «Ювілейний» буде давати іншу пропозицію капітального характеру. Як ви вважаєте, що доцільніше: оце, що ви поставили, за 1 мільйон 657 тисяч чи вхідний тамбур, який там мають збудувати?

Оксана Челій відповіла:

Тамбур – це просто естетика. А коли, наприклад, у них не працюють насоси, які підвищують тиск, щоб вода могла потрапити до 8 поверху, то це, напевно, важливіше, тому що там дуже багато дітей і дорослого населення. І якщо щось станеться, то ми просто своїми силами не зможемо ліквідувати цю надзвичайну ситуацію.

Комісія не визначилася щодо цього питання. А остаточне рішення буде прийняте на сесії міськради.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень