У двох селах Рівненщини сталася знакова подія (ФОТО)

Вчора

Одразу дві сучасні амбулаторії відкрили на Рівненщині.

Нові медзаклади збудували менше, ніж за чотири місяці, у Повчанській ОТГ на Дубенщині та у селі Боремель Демидівського району.

Відтепер понад чотири тисячі мешканців цих населених пунктів зможуть отримати кваліфіковану медичну допомогу.

Голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко зазначив, що Рівненщина - це область, у якій буде чи не найбільша кількість амбулаторій в Україні:

Нині ми будуємо 34 амбулаторії в області. Одночасно. Це нові сучасні заклади, де є усе необхідне для надання медичних послуг. Адже люди у сільській місцевості теж повинні мати доступ до якісної медицини.

 

В амбулаторії є житло для лікаря. І найближчим часом кожна амбулаторія отримає автомобіль з підвищеною прохідністю.

Усі 34 амбулаторії плануємо збудувати до кінця першого півріччя.

Мешканець села Повча Михайло Наконечний каже, що це - знакова подія для їхнього села. Адже за останні три десятки років у селі не будували нічого:

Ми - люди сільські - вважали, що на нас уже поставили хрест. А тут така подія! Це мегаподія для нашого села і нашої громади. Відтепер ми маємо якісну, доступну медицину і це вже не байки чи якісь ідеї.

Завідувачка амбулаторії у Боремелі Світлана Телев’як зауважила, що на базі закладу пацієнти зможуть отримати першу допомогу, зробити кардіограму, загальний аналіз крові, щеплення. Також тут є кабінет здорової дитини і палата денного стаціонару.

До слова, ці амбулаторії під’єднані до мережі Інтернет, тож за допомогою послуги телемедицини пацієнти зможуть отримати консультації вузьких спеціалістів, як то лор чи кардіолог.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень