На Рівненщині хлопчик заразився інфекцією від сусідської дитини й помер

У нього була менінгококова інфекція

В Рівненській області зареєстрували перший смертельний випадок, спричинений менінгоковою інфекцією.

У Зарічненському районі помер 5-річний хлопчик.

У нього діагностували блискавичну форму менінгококцемії. Спеціалісти обстежили усіх, хто контактував із хлопчиком, носієм інфекції виявилася дитина, яка жила по сусідству.

Завідувач епідвідділу обласного лабораторно центру Віктор Мороз зазначив, що загалом від початку року на Рівненщині зареєстрували п'ять випадків захворювання на менінгококову інфекцію.

До прикладу, торік в області було 13 хворих, 12 з них - діти.

 

Троє дітей і жінка - померли.  

Щоб уберегтися від інфекції, медики рекомендують зробити щеплення. 

В Україні зареєстрована вакцина проти менінгококової інфекції, спричиненої  серогрупами А, С, "Менактра". Її вартість - близько півтори тисячі гривень.

Проте на Рівненщині найчастіше реєструють випадки менінгококової інфекції, спричиненої серогрупою В. Однак в Україні вакцини, яка протидіє інфекції такої групи, взагалі немає.

Щеплення можна зробити хіба що у Польщі, це коштуватиме понад 100 євро.

Спеціалісти «Рівненського обласного лабораторного центру» наголошують, що захворюваність зростає в холодну пору року і як всі сезонні хвороби, менінгококова інфекція передається повітряно-крапельним шляхом. Вона може уражати як дітей, так і дорослих, але частіше хворіють діти до 5 років. Основним і найбільш характерною ознакою менінгококового сепсису є висип. Інколи захворювання стартує стрімко і перебігає дуже агресивно, розвивається настільки швидко, що хворий може померти буквально за кілька годин.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень