Сімейні лікарі відмовляють рівнянам з температурою у виклику додому: чи законно це

Це медики роблять, незважаючи на укладені з ними декларації

Лікарі пояснюють своїм пацієнтам, що на виклики з температурою вони не ходять. Виняток можуть зробити, хіба, для літніх людей або лежачих хворих.

Тож виходить, що якщо раніше хворим з температурою радили залишатися вдома, щоб не розносити інфекцію, і викликати лікаря, то тепер вони вимушені у такому стані йти у Центри первинної медико-санітарної допомоги.

Чи законні такі відмови сімейних лікарів, пояснив начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів:

Згідно з чинним законодавством, рішення про відвідування пацієнта вдома, тобто надання йому медичної допомоги на дому, приймає сам лікар. І відповідно, відповідальність про наслідки цього рішення теж несе лікар.

Інакше кажучи, додав Віктор Іськів, якщо з пацієнтом щось станеться, а він телефонував до лікаря і просив прийти, а той відмовився, то такий медик може нести навіть кримінальну відповідальність.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень