Хоспісу для дорослих у Рівному не буде?

Торік було прийняте рішення створити його на базі міської лікарні №2 (колишньої залізничної)

Тут є окрема будівля колишнього дитячого відділення лікарні, яка не використовується. Але вона перебуває у власності «Укрзалізниці».

На засіданні бюджетної комісії міськради керівник міської лікарні №2 Олександр Шегера пояснив, чому її не передали місту разом з лікарнею:

Вони не передали у 2012 році, тому що була реконструкція архіву залізничного, який на Набережній, де робився суд. Відповідно, залізниця у 2012 році шукала, де зробити архів. Це приміщення стояло з 2000  року вільним. І так як тоді ще лікарня підпорядковувалася Міністерству транспорту, то вони своїм наказом це приміщення забрали. До цього часу протягом семи років цей архів туди не перенесли.

За словами Олександра Шегери, нині за цією будівлею ніхто не доглядає, тому у ній хулігани вибивають вікна, збираються тут наркомани й безпритульні.

Але заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук вважав, що ця будівля місту не потрібна:

А нащо воно нам? З прийняттям лікарні №2 у нас стало набагато більше, ніж потрібно, місць. Це відображається на фінансуванні галузі медицини. Тому що велика кількість грошей іде на заробітну плату, замість того, щоб витрачатися на медикаменти й обладнання. І тут вони додатково хочуть взяти собі ще розвалюху, де живуть бомжі. Потім скажете: «От є проектно-кошторисна документація. Давайте ми її на мільйонів зо 15 реконструюємо і тоді будемо щось робити». Логічно ж?

А депутат Олександр Довжаниця вважав, що чому не забрати будівлю, якщо її віддаватимуть місту безкоштовно. 

Але чи звертатимуться депутати до "Укрзалізниці" за передачею місту будівлі дитячого відділення лікарні – стане відомо на найближчій сесії міськради.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень