Медики у Рівному на Великдень готові перекрити вулицю Соборну (ОНОВЛЕНО)

Якщо депутати не затвердять очільника ЦПМСД «Центральний»

Голова профспілки ЦПМСД «Центральний» Микола Гнатків

Як ми повідомляли, на сесію міської ради сьогодні прийшли лікарні ЦПМСД «Центральний». Вони виступають на підтримку нині чинного очільника закладу – Олега Шрама.

Наприкінці березня у закладі відбулося переобрання очільника центру. Тоді на участь у конкурсі Олег Шрам був єдиним претендентом. Утім, його й досі не затвердили на цій посаді.

У сесійній залі виникла суперечка, адже за регламентом заслуховувати рівнян, які приходять на сесію з пікетом або іншими вимогами, можна о 12 годині.

Утім, через суспільний резонанс, міський голова Володимир Хомко поставив на голосування питання щодо зміни регламенту 25 квітня. 37 міських депутатів проголосували за те, щоб заслухати медиків ЦПМСД «Центральний» ще перед розглядом питань порядку денного. Крім того, 33 депутати підтримали рішення, щоб заслухати усіх рівнян, які прийшли сьогодні на сесію міської ради також перед початком розгляду питань порядку денного.

Перед депутатами почав виступ голова профспілки ЦПМСД «Центральний» Микола Гнатків.

У своїй промові від імені колективу колишньої поліклініки Микола Гнатків вимагав затвердити Олега Шрама на посаді керівника мед закладу. Його називають кращим керівником, який:

«потрапив у немилість управління охорони здоров’я», - каже Гнатків.

За словами представника медиків нині членам конкурсної комісії погрожують. Гнатків пригрозив, що на Великдень медики перекриють Соборну, якщо не призначать Шрама.

Депутати вирішили заслухати аргументи начальника міського управління охорони здоров’я Віктора Іськіва.

За його словами, конкурс у медзакладі відбувся на посаду головного лікаря. Утім, відповідно до медреформи, має бути директор не головний лікар. Відповідні зміни й досі не внесені до статуту ЦПМСД «Центральний». Тому Олега Шрама і не затвердили на посаді.

Заступник міського голови Галина Кульчинська у залі зазначила, що має висновки харківської групи експертів, щодо законності проведеного у ЦПМСД «Центральний» конкурсу.

За їх словами, конкурс мали проводити на посаду директора, а не головлікаря. Адже такої посади як головний лікар – уже немає, і вакантною була посада директора. Загальний висновок харківських юристів - конкурс був проведений правильно

Зрештою міський голова Володимир Хомко доручи створити комісію, до якої увійдуть представники усіх депутатських фракції міської ради, аби вивчити питання щодо обрання директора ЦПМСД «Центральний». Очолить комісію заступник міського голови Сергій Васильчук.

Віктор Цинко

Крім того, з трибуни у сесій залі виступив громадський активіст Віктор Цинко. Він зазначив, що фінансово-господарську діяльність колишньої поліклініки №2 та міського управління охорони здоров’я перевірить і громадська рада.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень