Держава не дає достатньо коштів на ліки для діабетиків Рівного

Хоча саме вона мала б забезпечувати їх інсуліном.

Детальніше про це розповів на засіданні міськвиконкому начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів:

Торік була субвенція з державного бюджету в розмірі 7,1 мільйона гривень. Решта – 2,5 мільйона дофінансовувало місто Рівне, тому що коштів не вистачало.

 

Цього року так само субвенція прийшла в розмірі 7,2 мільйона. І нам помісячно розбивка пішла. І вже коштів не вистачає щомісяця. У нас вже йде заборгованість.

Міського голову Рівного Володимира Хомка ця інформація обурила. Бо через постійне недофінансування державою місту доводиться давати кошти з міського бюджету майже на всі галузі. А ці гроші, за його словами, можна було б витратити, приміром, на обладнання шкіл пожежною сигналізацією. Тож він запропонував підготувати звернення від міськради у Київ:

Це треба законодавчо закріпити. Давайте підготуємо якесь звернення від депутатів: будь ласка, прийміть закон і ми будемо знати, що по закону маємо фінансувати ми, тоді ми будемо це робити.

 

А то закону такого немає, ніби це повинна держава робити. А весь час ми дофінансовуємо. Бо люди, яким не буде ліків, прийдуть мені під вікна, а не до Супрун.

До речі, у Рівному налічується  10412 осіб з цукровим діабетом, серед них 63 дитини. І в місті, як і в Україні загалом, спостерігається тенденція до щорічного збільшення хворих з цією недугою на 5-7%.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень