Що віщує ікона, яка впала і розбилась: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

З іконами пов'язано безліч повір'їв і прикмет, до яких прислухалися наші пращури. Ситуацію, коли впала ікона у домі, наші предки трактували так.

Навмисне кинути ікону – накликати на себе біду. Це віщує сварки з близькими людьми, проблеми зі здоров'ям і фінансами. 

Випадково упустити ікону – прикмета погана, але ви можете уникнути негативу, а також поганих подій, якщо шанобливо перемістити образ у надійне місце і подумки попросити вибачення. 

Ікона впала образом вниз – до хвороби або боргів. 

Ікона впала образом вгору – прикмета погана, але цей знак говорить вам, а те, що ви зможете уникнути негативу.

Ікона впала зі стіни – поганий знак, який означає, що вищі сили всіляко намагаються попередити вас про наближення небезпеки. Якщо ви знаєте молитву тому святому, хто зображений на іконі, що впала - прочитайте саме її, після чого подякуйте іконі за занепокоєння про вас.

Ікона впала зі столу – до приходу в будинок поганої людини, заздрісника або недоброзичливця.

Ікона розбилася – поганий знак, що передвіщає важку хворобу або інше лихо.

Кілька ікон впало – знак, який вам передвіщає низку невдач, які підуть одна за одною.

Якщо у вас впала ікона, не потрібно панікувати і засмучуватися. Пращури вважали, що якщо щиро попросити вибачення, перехреститися і прочитати молитву «Отче наш», то негатив обійде вас стороною. Молитва зміцнить вашу віру, впевненість в собі і в тому, що все буде добре.

Розбиту ікону ні в якому разі не можна викидати. Її слід зібрати, аж до останнього шматочка, загорнути і віднести до церкви. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень