Що потрібно принести в дім 23 серпня, щоб рік не хворіти: народні прикмети

23 серпня за новим церковним календарем православні віряни згадують мученика Луппа Солунського

До святого Луппа звертаються з проханнями зцілити найважчі недуги, просять надати впевненості перед таїнством хрещення, зміцнити віру.

У народі день святого Луппа отримав назву Брусничник. До цього часу в лісах і на болотах достигала брусниця і люди йшли збирати ягоди.

У цей день треба було дивитися, як відлітають журавлі. Вважалося, що якщо на Луппа журавлі на південь потягнулися, зима буде рання. Якщо журавлі летять низько, то зима має бути тепла, а якщо високо — то холодна. 

У цей день готували брусничну воду, яка допомагала від недуг. Зібрану брусницю заливали ключовою або джерельною водою і прибирали в льох. До грудня бруснична вода була готова.

Знахарі в цей день збирали коріння і листя брусниці, які використовували як протизапальний і дезінфікуючий засіб.

Згідно із прикметами, якщо сьогодні принести у дім букетик із листя брусниці, він цілий рік захищатиме мешканців дому від хвороб.

Що не можна робити 23 серпня

Не варто сьогодні зв'язуватися з колючими і ріжучими предметами. Зірки кажуть, що з необережності ви можете сильно поранитися. Причому поріз виявиться настільки глибоким, що гоїтися буде вкрай довго.

Не можна 23 серпня розмовляти із незнайомцями у лісі. Наші предки вірили, що так може з'являтися нечиста сила, яка хоче отримати невинну душу.

Не рекомендували в цей день плести коси, довго розчісуватися і навіть мити голову. Вважали, що всі маніпуляції з волоссям виявляться невдалими і приведуть до зайвих витрат.

Не слід 23 серпня раптово залишати місце роботи. Наші предки вірили: відлучившись навіть ненадовго, можна серйозно порушити плани фортуни на ваш рахунок.

Також цього дня не варто робити прибирання, підмітати і мити підлогу в домі - кажуть, що це до життєвих труднощів.

Народні прикмети на 23 серпня

  • Якщо ранкових заморозків в цей час немає, то і вересень, згідно з прикметами, буде теж теплим.
  • Якщо журавлі 23 серпня в теплі краї вирушили – скоро настане зима.
  • Туман випав увечері - гарна погода встановиться

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень