Які рослини не можна тримати вдома: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Живі квіти і рослини позитивно впливають на людей та їх помешкання, насичуючи будинок киснем і позитивною енергетикою. Винятки становлять виткі рослини (крім виноградної лози).

Наші предки вважали, що вони залучають хвороби і сімейні чвари.

У той же час такі рослини добре захищають від лихого ока, так що краще місце для них – зовнішні стіни та вікна будинку. А якщо ви хочете вирощувати їх в кімнатах, не пускайте рослини витися по стінах і стелі, а спорудіть для них каркас, найкраще у вигляді кулі. Це дозволить прибрати негативний вплив рослини на енергетику будинку.

Також прикмети стверджують, що не можна вносити в будинок братки і пальми.

Небажано тримати в оселі ялинові гілки і дерева, хоча в новорічні свята допускаються виключення. І ні в якому разі не можна зберігати в кімнатах очерет і ковилу: ці рослини привертають нещастя, хвороби і навіть смерть.

Негайно слід викидати зів’ялі букети, а ось висушені пучки лікарських трав в будинку навпаки вітаються.

Ще одна сувора заборона на присутність у домі стосується штучних квітів з воску і пластика.

Народні прикмети

Не тримайте вдома ліани або ампельні види кімнатних рослин – чоловіки в родині не будуть затримуватися.

Пальми, подаровані кимось, а не вирощені власноруч, принесуть у дім велике горе.

Кактуси залучають в сім’ю пияцтво. На їх рахунок є ще одна прикмета – дівчина, що живе в будинку, де ростуть кактуси, приречена залишитися старою дівою.

Герань – рослина самотніх людей. Це марновірство, мабуть, виникло з любові до цієї квітки бабусь-пенсіонерок, тобто причину переплутали із наслідком.

Вірити чи ні народними прикметами про те, які квіти можна вирощувати вдома, – особиста справа кожного. Тут спрацьовує простий закон: якщо віриш у ці забобони – вони збудуться, якщо байдуже ставишся до прикмет – передбачені ними неприємності обійдуть тебе стороною.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень