Що віщує дивний стукіт у вікно: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Стукіт у вікно народними прикметами ніколи не пов'язувався з чимось хорошим або позитивним, це віщувало лихо, так само, як і ситуація, коли стукають у двері, а там нікого немає.

Найвідоміше тлумачення пророкує, що почувши стукіт у вікно, людина незабаром отримає якусь неприємну звістку, яка призведе до сумних змін у долі.

Залежно від характеру звуку, прикмета має різне значення. Так, якщо стукіт у вікно звучить голосно і наполегливо, — слід приготуватися до серйозних неприємностей в діловій і фінансовій сфері.

Протяжний стукіт у вікно або звук, що нагадує скрегіт або дряпання по склу, — прикмета до важких випробувань в особистому житті або в сфері спілкування з оточуючими людьми.

Якщо стукіт по шибці дзвінкий і уривчастий, повір'я обіцяють приголомшливі новини, які, однак, не стануть приємним сюрпризом, а спричинять за собою серйозні неприємності.

Що віщує стукіт,  залежно від часу доби

Несподіваний і лякаючий стукіт у вікно, що пролунав пізно ввечері, — прикмета до важкої хвороби або навіть смерті когось із близьких. Щоб уникнути сумних наслідків, в такій ситуації у жодному разі не можна дивитися у вікно і тим більше, відкривати його.

Якщо у вікно постукали вночі, — це знак, що потойбічні злісні духи намагаються потрапити до будинку.

Якщо у вікно постукали вранці, то це прикмета, що душа когось із родичів, які пішли в інший світ, повідомляє про свою появу.

Стукіт по шибці, що прозвучав вдень, попереджає про інтриги, плітки і пересуди, які недоброзичливці розпускають за спиною людини.

Якщо стукіт у вікно день у день звучить в той самий час, — це прикмета до непроханих і не дуже приємних гостей, візит яких напевно призведе до проблем і прикрощів.

Повір'я наших предків кажуть, що якщо чути стукіт у віконне скло під час дощу, то це знак, що починати ніяких нових справ не слід. Так вищі сили попереджають людину і її сім'ю, що вони вступили в період невдач.

Стукіт у вікно напередодні церковних свят нагадує про необхідність відвідати церковну службу і пом'янути покійних.

Що робити, якщо чується стукіт у вікно

Якщо чується незрозумілий стукіт в скло, то народні повір'я рекомендують не дивитися у вікно і не відкривати його, оскільки є великий ризик впустити в будинок потойбічну сутність.

Коли стукіт припиниться, прикмети радять перехреститися, протерти скло святою водою і тричі прочитати молитву «Отче наш».

Щоб відлякати нечисту силу, вікно слід захистити, повісивши на нього амулет або оберіг.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень