Що не можна пити 9 серпня, щоб не притягнути хвороби: народні прикмети

9 серпня за новим церковним календарем православні віряни згадують апостола Матвія, учня Ісуса Христа

У молитвах до святого Матвія, який володів даром зцілення, звертаються з проханнями допомогти в лікуванні різних хвороб.

У народі на Матвія вирушали на ярмарки - день вважається сприятливим для укладення угод і заробітку. Господині цього дня займаються заготівлею сушених яблук, груш.

Пращури вірили, що літнього тепла з цього дня більше не буде.

У народі вірили, що Матвій є покровителем торгівлі, тому в цей день люди починали готуватися до осінніх ярмарків.

За старих часів вірили, що 9 серпня змії можуть з корів всю кров висмоктати, тому тварин сьогодні не випасали. А господині у цей день не можна було доїти корову на самоті. Дійницю ніколи не ставили на стілець або діжку – інакше у корови молоко пропаде.

Що не можна робити 9 серпня

У цей день не можна вести переговори. Всі угоди, обумовлені 9 серпня, зазвичай зриваються або приносять поганий результат.

Також під забороною в цей день походи в гості. Вважається, що 9 серпня є великий ризик посваритися з людьми. Так що в домі в цей день повинні знаходитися тільки ті, хто в ньому живе.

У цей день не можна носити металеві прикраси. Пращури вірили, що вони витягають здоров'я з людини.

Не можна 9 серпня пити трав'яні чаї та відвари з лікарських трав, так як вважається, що вони стають отруйними і можуть істотно погіршити самопочуття.

Не варто брати в борг гроші 9 серпня. Якщо це гостро необхідно, сума повинна бути круглою. Інакше попереду очікується рік невдач і великих фінансових втрат.

Народні прикмети на 9 серпня

  • Південний вітер з вихрами на Матвія – до сніжної зими.
  • Якщо на Матвія встановлюється спекотна погода, або йдуть дощі, то такими ж будуть і наступні кілька днів, а осінь значно затягнеться у часі.
  • Рясна роса вранці 9 серпня віщує сонячний і теплий день.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень